Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، عبدالباری عطوان در سرمقاله روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت: این روزها مسائل در دو عرصه داخلی و خارجی به ویژه در جبهه سوریه بر وفق مراد «رجب طیب اردوغان» و دولتش پیش نمی رود. لیره ترکیه همچنان با روند سریعی رو به سقوط است و به خط روانی بسیار خطرناک یعنی ده لیر در مقابل یک دلار نزدیک می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال محبوبیت «امام اوغلو» شهردار منتخب و کاندیدای احتمالی مخالفان ترکیه در انتخابات ریاست جمهوی آینده روز به روز بیشتر می شود.

شاید بزرگترین منبع نگرانی اردوغان در این روزها افزایش تنش میان روسیه و ترکیه از یک طرف و افزایش تنش میان آمریکا و ترکیه از طرف دیگر است. همچنین اختلاف روسیه و ترکیه بر جبهه سوریه و احتمال تبدیل شدن این اختلاف به اقدامات نظامی مستقیم یا غیرمستقیم و دشواری گزینه هایی در دسترس برای حل اختلافات از طریق مذاکرات بازتاب بسیار منفی دارد.

کشته شدن دو نظامی ترکیه و زخمی شدن پنج نظامی دیگر این کشور در جمعه شب در حمله به یک کاروان نظامی ترکیه در نزدیکی شهر«معره مصرین» که در راه«ادلب» بود و صدور بیانیه توسط ترکیه که در آن یک «سازمان تروریستی» کرد به نام «گردان های ابوبکر » متهم کرد که این حمله را انجام داده است، به نفع اردوگاه مخالفان در ترکیه است که از سیاست های اردوغان در سوریه انتقاد می کنند و تهدید می کنند که به محض رسیدن شان به قدرت پنج میلیون آواره سوری را به کشورشان باز می گردانند.

روسیه پس از شکست نشست سران میان «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و اردوغان در ماه گذشته، روز گذشته با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دولت سوریه حق دارد که همه اراضی اش از جمله ادلب را بازپس گیرد. این بیانیه چراغ سبز برای ارتش سوریه برای ادامه حملاتش به شهر ادلب با حمایت و پوشش روسیه است.

بر اساس برخی  از اطلاعات که توسط روسیه منتشر شد دیداری که ماه پیش در سطح سران میان روسای جمهوری ترکیه و روسیه در تفرجگاه سوچی برگزار شد، بسیار متشنج بود و در جریان آن بر سر هیچ گونه پرونده روی میز مذاکرات دو رئیس جمهور که به آنها فقط محدود شد و دو ساعت طول کشید،توافقی حاصل نشد. دلیل شکست این نشست نیز مخالفت اردوغان با پایبندی به تعهداتش در اجرای توافقنامه سوچی در سال 2019 که بارزترین آنها اخراج گروه های مسلح تندرو(جبهه النصره) از شهر ادلب است؛ گروه هایی که در فهرست گروه های تروریستی قرار دارند.

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از برخی منابع مسئول ترکیه ای گزارش داد که مقدمات آغاز حمله انتقامجویانه گسترده به گروه های کرد به شکل وسیعی توسط ارتش ترکیه در حال انجام است. این حمله به گروه هایی صورت می گیرد که متهم به دست داشتن در حمله به نیروهای ترکیه و کشتن دو نظامی و زخمی کردن پنج نظامی دیگر هستند و نیز قرار است به نیروهای سوریه ای نیز حمله صورت گیرد که به پیشروی سریع خود به سمت شهر ادلب ادامه می دهند ولی زمان و چگونگی انجام این حمله و حد و مرز آن همچنان نامشخص است.

بر اساس دیدگاه های بیشتر تحلیلگران روس متخصص در پرونده سوریه دو مساله برای اردوغان بسیار مهم است اول بستن کامل مرزهای کشورش و جلوگیری از رسیدن پناهندگان سوری بیشتر به ترکیه به دلیل مخالفت افکار عمومی ترکیه با این مساله و دومی از بین بردن هر گونه نیروهای کرد مسلح در شمال سوریه است که با پ.ک.ک در ارتباط هستند و برای این گروه پناهگاه و پایگاه ارائه می کنند و  اراضی ای تحت کنترل شان را نقطه آغاز عملیات علیه ارتش ترکیه در پشت مرزهای ترکیه با سوریه قرار می دهند اما فروپاشی تفاهمنامه ها اردوغان با روسیه درباره اخراج گروه های مسلح از ادلب منجر به افزایش عملیات نظامی مسلحانه علیه نیروهایش و دولتش در بیش از چند جبهه در ادلب و داخل مرزهای ترکیه می شود.

مشکل بزرگی که پیش پای اردوغان است و باعث می شود که از اجرای توافقنامه 2019 سوچی طفره برود سرنوشت افراد مسلح است که در ادلب حضور دارند و از حمایت و پشتیبانی اش برخوردار شدند. او نه می تواند آنها را قانع کند که با دولت سوریه کنار بیایند و به پرونده های شان به مانند همقطاران شان در «درعا» رسیدگی شود(البته اگر دولت سوریه بپذیرد) و در عین حال هم نمی تواند کسانی را بپذیرد که با این آشتی و زمین گذاشتن سلاح مخالف هستند و در نهایت آنها را با اتوبوس های «سبز» به اراضی ترکیه منتقل کند زیرا تعداد این افراد مسلح ده ها هزار نفر است.

عملیات نظامی جدید ترکیه در سوریه چالشی برای روسیه و دولت سوریه است و هدف قرار دادن کردها به عنوان همپیمانان آمریکا که نیروهایش در شرق سوریه حضور دارند به ویژه حمله به نیروهای دموکراتیک سوریه به معنای این است که احتمال کشته شدن و زخمی شدن ده ها تن از نیروهای ترکیه و آوارگی ده ها هزار نفر اگر نگوییم صدها هزار پناهنده سوری برای فرار از درگیری های احتمالی وجود دارد...حالا این پرسش مطرح می شود که رئیس جمهور ترکیه چگونه با این گزینه های دشوار کنار می آید؟...خدا بهتر می داند.

 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رجب طیب اردوغان تحولات سوریه ولادیمیر پوتين افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا دولت سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»