Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبگاه جهانی «اویل پرایس» در گزارشی درباره روند اعمال تحریم‌ها بر روسیه و میزان تاثیر آن‌ها نوشت: اگر تصادفی از هر یک از مقامات اتحادیه اروپا بپرسید که آیا اتحادیه باید به «اقدامات تنبیهی» علیه روسیه ادامه دهد، همیشه پاسخ مثبتی دریافت خواهید کرد. با این حال، «اتحادیه اروپا بی سر و صدا شروع به رفع تحریم‌های خود علیه مسکو کرده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه دیلی اکسپرس انگلیس کاهش تحریم‌ها را «تسلیم شدن در برابر پوتین» خواند. بلومبرگ آن را «اصلاح تحریم‌های قبلی» نامید. اما اسمش را هر چه می‌گذارند، فقط به یک چیز می‌رسد: «اتحادیه اروپا در حال باز کردن حلقه است؛ و البته فقط اتحادیه مشغول این کار نیست».

معافیت‌های تحریمی: قدم اول رهایی از بحران غذا و انرژی

برای شروع، اتحادیه اروپا تصمیم گرفت معافیت‌هایی را برای تحریم‌های روسیه در نظر بگیرد. این معافیت‌ها به کشور‌های خارج از بلوک اجازه می‌دهد با نهاد‌های تحریم شده روسیه، از جمله بانک‌ها و شرکت‌های دولتی مانند «روس‌نفت» معامله کنند. به گزارش بلومبرگ، این معافیت‌ها برای نهاد‌هایی در نظر گرفته شده است که «برای ارسال مواد غذایی، کالا‌های کشاورزی و نفت به کشور‌های ثالث خارج از اتحادیه اروپا ضروری تلقی می‌شوند».

به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا تلاش زیادی می‌کند تا افراد را متقاعد کند که تحریم‌های آن‌ها علیه روسیه مطلقاً هیچ ارتباطی با اختلالات عرضه غذا یا انرژی ندارد یا حداقل هدفشان این نیست که این اتفاق بیفتد. آنها این را مستقیماً در بیانیه خبری شورای اروپا اعلام کردند؛ زمانی که تحریم طلای روسیه را در آخرین دور تحریم‌ها اعلام کردند. با این حال، اقدامات جدید اروپا به معنای «اعتراف» به این است که تحریم‌ها علیه روسیه به شکلی که مقامات فکر می‌کردند جواب نمی‌دهد و در عوض به اشخاص ثالثی که در جنگ اوکراین دخیل نیستند آسیب می‌زند یا تهدیدشان می‌کند.

تحریم‌های نفتی در حال «تغییر» هستند، آیا این تغییر جواب می‌دهد؟

اتحادیه اروپا در حال «تغییر» تحریم‌های نفتی خود است؛ بدین معنا که اتحادیه اروپا سعی دارد به جای منع واردات نفت، برای قیمت نفت سقف تعیین کند یا بیمه کشتی‌های نفتی روسی را ممنوع کند. این تغییرات بدین منظور صورت می‌گیرد که روسیه نفت بیشتری صادر کند و جلوی جهش‌های بعدی قیمت نفت گرفته شود. انگلیس، کانادا، آلمان، ژاپن، فرانسه و ایتالیا تا کنون با تعیین سقف برای قیمت نفت موافقت کرده اند.

با این حال، با قضاوت بر اساس آخرین اخبار، تعیین سقف طبق برنامه پیش نمی‌رود. بسیاری از افراد از جمله تحلیلگران، گردانندگان صنعت کشتیرانی و رئیس بانک مرکزی روسیه گفته اند این روش کارساز نخواهد بود. بر اساس گزارش رویترز، از اوایل این هفته گروه هفت کشور صنعتی به دنبال ممنوعیت کلیه خدماتی است که به حمل و نقل نفت خام و فرآورده‌های نفتی روسیه مربوط می‌شود. مگر اینکه نفت به قیمت توافق شده یا کمتر از آن خرید و فروش شود.

واردات بی سر و صدای نفت روسیه به بازار انرژی اروپا

 صحبت کردن آسان است و عمل خیر. کشور‌های گروه هفت می‌گویند در حال بررسی «مکانیزم‌های کاهش» در تحریم‌ها هستند که امکان دسترسی بازار انرژی را برای همه کشور‌ها فراهم می کند. مکانیزم‌های جدید به این صورت عمل می‌کند که به طور مثال هند (کشور ثالث) نفت روسیه را می‌خرد، آن را از طریق پالایشگاه‌های خود فرآوری می‌کند و «محصولات پالایش شده» را به بازار اتحادیه اروپا می‌فرستد. به گفته اکسپرس، اتحادیه اروپا بی سر و صدا دور زدن تحریم‌های خود را آغاز کرده است.

سیاستگذاران اتحادیه اروپا، انگلیس و آمریکا باید تا کنون فهمیده باشند که تحریم روسیه به آسانی تحریم یک صادرکننده نفت کوچکتر نخواهد بود، به خصوص اگر این صادرکننده نفت بسیاری از موارد حیاتی دیگر مانند غذا و کود را نیز صادر کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتحادیه اروپا تحریم های روسیه تحریم نفتی روسیه بازار انرژی قیمت مواد غذایی بحران سوخت اتحادیه اروپا معافیت ها تحریم ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۹۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد

نخست وزیر روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد که گردش مالی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) در سال ۲۰۲۳ به سطح بی سابقه‌ای رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد که گردش مالی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) در سال 2023 به سطح بی سابقه‌ای رسیده است.

وی در نشست راهبردی "ادغام اوراسیا در جهان چند قطبی"، اظهار داشت که گردش تجاری این اتحادیه به 7.4 تریلیون روبل (8.7 میلیارد دلار) رسید که تقریباً دو برابر بیشتر از زمان ایجاد این اتحادیه است.

عزم اتحادیه‌ اوراسیا برای افزایش همکاری با شانگهایمسکو: تولید ناخالص داخلی اوراسیا امسال رشد می‌کند

میشوستین گفت: تجارت متقابل نیز به طور مداوم در حال گسترش است. در سال 2023، در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رکورد 7 تریلیون و 400 میلیارد روبل رسید که تقریباً دو برابر زمان ایجاد این اتحادیه است. و در کشورهای مشترک المنافع این رقم از 10 تریلیون روبل (109 میلیارد دلار) فراتر رفته است.

میشوستین همچنین به تجارت اتحادیه روسیه و بلاروس اشاره کرد و گفت: من اخیراً در مورد این موضوع با نخست وزیر بلاروس صحبت کردم؛ (گردش تجاری این اتحادیه) به 4 تریلیون روبل (43.8 میلیارد دلار) رسیده است.

بر اساس این گزراش، اوراسیا شامل پنج کشور روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات